Zohreh:

Zohreh

Jag växte upp i en muslimsk familj, men jag letade efter Gud. Jag följde många regler, för att komma nära Gud. Men, mitt liv var aldrig bra. Jag var inte fri, inte glad.

Jag klarade inte av att hålla alla regler och tänkte att Gud skulle straffa mig.

När jag lärde känna Jesus blev mitt liv helt annorlunda. Jag fick frid i mitt hjärta för jag kom så nära Gud. Jesus kom in i mitt hjärta.

Tidigare kunde jag inte förstå varför vi fanns till och varför vi alla människor måste leva i konsekvenserna av Adam och Evas synd, att de hade vänt sig bort från Gud genom sin olydnad. Varför skulle Gud straffa alla människor?

Men Gud svarade på min fråga: – Jag har sänt min Son på korset. För att ta er synd och dö er död. Han dog istället för oss!

Genom frälsningen, tron på Jesus, har jag fått Guds kraft, hans Ande inom mig. Anden vägleder mig och hjälper mig på vägen med Gud, jag behöver inte kämpa själv med alla ”regler”. Anden har öppnat mina ögon så att jag förstår mer och mer.

Jag har fått smaka Guds kärlek och det är den stora skillnaden! Idag är jag kristen och jätteglad, för jag har ett mål: att bli lik Jesus och jag är på väg till himlen. Jag har frid i mitt hjärta och jag vet varför jag lever. Mitt liv är mycket annorlunda idag, ett liv med mål och mening och stor glädje.

Joh. 3:16 ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.


Sara:

Sara

Fängslad i det djupaste mörker, plågad av ångest och tyngd av skuld stängde jag mitt hjärtas dörr för Dig.

En syn etsade sig fast innanför näthinnan: Avgrundens bottenlösa hål stod vidöppet och redo att sluka mig., en vit biljett höll jag i min hand. Vad jag inte förstod då var att du räckte ut din hand för att rädda mig.

Du förbarmade dig över mig redan innan jag ville veta av dig, du lät mig komma till mig själv. Se vad som fanns i mitt inre, vart mina vägar ledde. Du ställde mig på den fasta klippan, du gjorde mina stigar raka. Du satte in mig i din älskade Sons rike.

Herre, du har sått ett frö av tro i mitt inre, dess rötter breder ut sig tills det fyller mitt hjärta. Dina ord är den näring som får fröet att växa. Låt det få mogna och bära frukt av kärlek.

Frälsning är den gåva jag fått, en oförtjänt gåva av nåd! Det är en skatt för stor att förstå, en fribiljett undan förgängelsen, inträdet in i Livet. Din närhet är allt jag behöver, du är min skatt i himlen. Släpp aldrig taget om mig Herre! Varna mig om jag kommer på villovägar, dra i mig om min syn grumlas, res mig igen när jag vacklar. Du är min Gud och min Far, att få vara ditt barn är den största gåvan av allt. Endast i din famn är jag trygg.

/Sara